Landsbyhospitalet HERI

Lions Assens yder donation til Landsbyhospitalet HERI, Tanzania på 10.000 kr.

Landsbyhospitalet Heri ligger i det nordvestlige hjørne af Tanzania, få km fra grænsen til Burundi. Hospitalet er privat, og ejes af Adventistkirken i Tanzania. Hospitalet behandler alle patienter med behov- uanset etnisk oprindelse, økonomisk formåen, hudfarve eller religion. Ikke akut behandling forudsætter dog en beskeden brugerbetaling, men for lokalbefolkningen, som er fattig, kan det dreje sig om mange penge.

Der er et stort behov for hospitalet i lokalområdet, idet kvalificeret lægehjælp er meget svært at få. Hospitalet har imidlertid en meget dygtig Nigeriansk læge som kan lave både knogleoperationer og blød kirurgi (mave-tarm operationer). Desuden har hospitalet endoskopi udstyr (også fra Danmark) til undersøgelse af mave og tarm.

Der er også lavet en tandklinik i tilslutning til hospitalet, ved hjælp af brugt men absolut brugbart og godt udstyr igen fra Danmark.

I 2017 blev der installeret et 30KW solcelleanlæg med batteribank også med støtte fra Lions, og det forventes udbygget med endnu et solcelleanlæg i lidt mindre målestok, forhåbentlig senere på året 2022.
Billede af Landsbyhospitalet HERI